Bewonersteam wint Haagse Taalstrijd van ambtenaren en raadsleden

© Valerie Kuypers
DEN HAAG - Het team van bewoners van Den Haag heeft dinsdagochtend de Haagse Taalstrijd gewonnen. In de raadszaal streden zij tegen twee andere teams, de ambtenaren en de raadsleden. Bij deze wedstrijd moeten de teams moeilijke zinnen uit stukken van de gemeente ombouwen tot een duidelijke tekst. De bewoners wisten dit het beste te doen.
Burgemeester Jan van Zanen las ook dit jaar de moeilijke zinnen voor. Daarbij benadrukte hij hoe belangrijk het is dat de gemeente duidelijk communiceert. Een jury, bestaande uit schrijver Bart Chabot, taalambassadeur Rosetta Leiendecker, docent Armand Jonker en Talissa Oude Bennink van Direct Duidelijk, koos vervolgens de winnaar.
De teams eindigden uiteindelijk dicht bij elkaar, waarbij de bewoners en ambtenaren in de eerste instantie gelijk stonden. Bart Chabot legde uit dat de jury er voor koos om de bewoners te laten winnen, omdat zij tussenkopjes gebruikten. Ook namen zij ook in hun teksten op waar men meer informatie over het onderwerp kon vinden. Vorig jaar wonnen de ambtenaren de eerste editie van de taalstrijd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!