Kijk live mee: raad debatteert over dreigende sluiting buurthuizen en WK-onrust Schilderswijk

© Regio15
DEN HAAG - De gemeenteraad vergadert donderdag vanaf 13.30 uur over de dreigende sluiting van buurthuis de Sprong in Oude Centrum en wijkcentrum De Schets in Spoorwijk, de WK-onrust in de Schilderswijk en het voorstel van de voorbereidingscommissie Dreven, Gaarden en Zichten.
Buurthuis De Sprong aan de Paviljoensgracht moet per 1 januari de deuren sluiten en wijkcentrum De Schets dreigt dicht te moeten vanwege de hoge lasten. 'Onbespreekbaar', zegt Hart voor Den Haag, dat een spoeddebat heeft aangevraagd.
Daarnaast debatteert de raad over de onrust in de Schilderswijk na de WK-wedstrijden van Marokko. Sebastian Kruis van de PVV twittert: 'Presidium ziet belang en actualiteit van mijn debataanvraag over wangedrag door Marokkaans tuig afgelopen zondag. Donderdag kan ik namens de PVV voorstellen doen om nieuwe ongeregeldheden in de kiem te smoren door middel van meedogenloos hard optreden tegen reltuig.'

Forse kritiek op plannen voor Den Haag Zuidwest

De Haagse wethouder Martijn Balster had de gemeente beter moeten informeren over de plannen voor de vernieuwing in de Dreven, Gaarden en Zichten in Zuidwest. Hij heeft 'twijfelachtig' gehandeld bij de manier waarop hij de raad informeerde. Bovendien is er toch sprake van staatssteun. De Europese Unie moet dat gaan beoordelen. Dat kan lang duren. Daarom is het nu nog niet duidelijk of de vernieuwing in de huidige vorm wel binnen de afgesproken tijd door kan gaan.
Dat constateert een commissie van de Haagse gemeenteraad die heeft onderzocht of er een raadsenquête over het project Dreven, Gaarden en Zichten moet komen. Die commissie vindt zo'n groot onderzoek – waarbij ook getuigen onder ede kunnen worden gehoord – niet nodig. De raad debatteert donderdag over dit voorstel van de commissie.
De gemeenteraadsvergadering begint om 13.30 uur en is te volgen via Den Haag FM via deze online stream op de site en app en via ons tv-kanaal (Ziggo-kanaal 40 of KPN-kanaal 1312).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!