Heb je op jouw dak een vergunning nodig voor zonnepanelen? Bekijk het hier

© Justin Lim (Unsplash)
DEN HAAG - De gemeente heeft op vrijdag ze Zonnewijzer gelanceerd. Op deze site is per adres te vinden of er een vergunning nodig is om zonnepanelen te plaatsen op een dak. 'Meestal is dit niet het geval', aldus de gemeente. Maar als dat wel zo is, helpt de wijzer je met de benodigde documenten voor de aanvraag van een vergunning.
Het milieu tegemoet komen én op lange termijn geld besparen: zonnepanelen maken dat mogelijk en de gemeente wil het Haagse inwoners zo makkelijk mogelijk maken om hierop over te stappen.
De gemeente geeft aan dat sommige mensen niet weten dat er voor de meeste huizen geen vergunning nodig is. In de andere gevallen kunnen aanvragen langer duren dan nodig is omdat mensen niet in één keer alle nodige documenten meesturen. 'Met de Zonnewijzer gaat dat een stuk makkelijker, dus ik hoop dat alle geschikte daken in Den Haag binnenkort zonnepanelen hebben, want het plaatsen van zonnepanelen is behalve rendabel ook van groot belang voor onze verduurzaming', zegt wethouder Arjen Kapteijns (Duurzaamheid en Energietransitie).
Benieuwd naar de situatie op jouw dak? Je vindt de Zonnewijzer hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!