Laakhavens krijgt 9.000 duurzame nieuwbouwwoningen: 'Een echte Haagse stadswijk'

Afbeelding: Gemeente Den Haag
Afbeelding: Gemeente Den Haag
DEN HAAG - 'Een levendig stuk stad.' Dat moet Laakhavens de komende twintig jaar gaan worden, aldus de gemeente. De raad stemde donderdag in met de Ontwikkelvisie, waarmee de ontwikkeling van het gebied van start kan gaan. Onderdeel daarvan zijn ongeveer 9.000 duurzame nieuwbouwwoningen die geschikt moeten zijn voor een breed spectrum aan Haagse inwoners.
Gezinnen, studenten, starters, samenwonende stellen en ouderen: als het aan de gemeente ligt kunnen zij allemaal hun intrek nemen in de woningen die in het gebied gebouwd gaan worden. De nadruk komt te liggen op compactheid, waarmee de gemeente in wil spelen op het toenemende aantal één- en tweepersoonshuishoudens.
'Het wordt een gebied waar mensen met plezier wonen, werken, studeren, winkelen en ontspannen', aldus de gemeente. In het hart van de Laakhavens moet een groot park komen waar men kan sporten en kinderen kunnen spelen.

In gesprek

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) is trots op het plan. 'Er komt hier een duurzame wijk waar de inwoners van Den Haag nog heel lang van kunnen genieten. Net zo belangrijk zijn de speelplekken, parken en scholen die daarbij horen. Daarmee wordt het een echte Haagse stadswijk.'
Wel benadrukt hij dat niet alles gelijk vast wordt gelegd. 'De komende twintig jaar zijn we nog bezig in dit gebied, dus het is zeker niet het laatste moment dat we hierover in gesprek gaan. Deze ontwikkelvisie is een startpunt. Een stad verandert behoorlijk in twintig jaar, net als haar bewoners. Daarom blijven we gedurende het hele proces in gesprek met de stad.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!