Kunstenaar en dichter Marko Klomp in Het Woordenrijk

Marko Klomp
Marko Klomp © Marjon van der Vegt
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor poëzie van de beeldend kunstenaar Marko Klomp. Het poëzieprogramma is tegenwoordig zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Hoofdgast is Marko Klomp, vooral bekend als beeldend kunstenaar. De in Den Haag woonachtige Klomp maakt schilderijen en miniatuur-installaties, die op veel plekken worden tentoongesteld, zo is hij bijvoorbeeld lid van schilderkundig genootschap Pulchri aan het Voorhout. Zijn bekendheid nam een vlucht toen hij meermaals aan ‘Sterren op het doek’ deelnam en door Jeroen Krabbé werd meegenomen in zijn ‘Zoekltocht naar Van Gogh’-reeks. Naast beeldende kunst, maakt Klomp ook al jaren poëzie waar in het gesprek vooral aandacht voor zal zijn, ook zal hij voordragen in de uitzending.
Tevens in de uitzending: het Gedicht van de Week van Alexander Franken en een boekentip van theatermaker en Poezieboy Jos Nargy.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!