Oud-voetballer Glenn Helder verrast SVV Scheveningen met donatie in televisieprogramma

© Rick Barrett (Unsplash)
DEN HAAG - Hoog bezoek bij SVV Scheveningen: in het satirische nieuwsprogramma 'Even tot hier' komt oud-voetbalinternational Glenn Helder langs bij de club met een auto vol met wedstrijdballen. Door de torenhoge energierekeningen kan de club namelijk zelf nog maar weinig materiaal aanschaffen. 'Hier zijn we bijzonder dankbaar voor', zegt SVV-voorzitter Ron Kleijn.
Hesjes, pionnen en dus ook voetballen: jeugdteams bij SVV Scheveningen zitten vaak zonder de essentiële materialen om te kunnen trainen. 'De aanschaf ervan hebben we uit moeten stellen naar het nieuwe seizoen. Dat is heel jammer', zegt Kleijn in het televisieprogramma, waar aandacht was voor de minimale steun die amateurclubs van de overheid ontvangen om de snel stijgende energiekosten te kunnen dekken.
Clubs moeten het doen met een compensatie van 230 euro terwijl jaarlijkse rekeningen vaak stijgen met tienduizenden euro's. 'Momenteel staat de energierekening op ongeveer 37.000 euro per jaar. In de nieuwe berekening vanaf januari gaat die naar 81.000 euro', zegt Kleijn.

Kou

En dat dwingt de club om flink te bezuinigen. Zo wordt er geknipt in de veld- en kantineverlichting en gaat ook de verwarming uit. En dat heeft weer een ander gevolg. 'De mensen die hier komen bridgen klagen over de kou. Ik ben bang dat ze ons gaan verlaten, waardoor we ook nog kantine-inkomsten gaan missen.'
Kleijn maakt zich 'enorme zorgen' over het voortbestaan van zijn club. 'We werken altijd met een begroting die op nul uitkomt, dus ja, we gaan echt grote problemen krijgen.'

Steun

Ook voormalig ADO-speler Lex Immers, die nu bij SVV Scheveningen speelt, is met een fragment te zien in Even tot hier. 'Ik steun het amateurvoetbal. Zonder clubs als deze had ik nooit de top kunnen bereiken. Zij hebben mij gesteund, dus nu steun ik hen.' Immers doneert zijn eigen energiecompensatie aan SVV Scheveningen en roept anderen op hetzelfde te doen voor hun eigen amateurclub.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!