Politie stuit op 6.400 zakjes 'snus' bij avondwinkel Rijswijkseweg

© Politie
DEN HAAG - Op zaterdag heeft de politie bij een avondwinkel aan de Rijswijkseweg 6.400 zakjes 'snus' in beslag genomen. Dit is een soort theezakje met een dosis nicotine, dat onder de bovenlip wordt gestopt. Snus met 0,035 miligram nicotine of meer mag in Nederland niet worden verkocht of verhandeld. De in beslag genomen snus bevatte 10,9 miligram nicotine per zakje.
De onderneming kwam in beeld vanwege een levering die op dat moment plaatsvond, meldt de politie. Op hetzelfde moment deed het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) een controle bij een onderneming in de buurt, waarop de politiemedewerkers besloten te onderzoeken wat er precies werd geleverd bij de betreffende avondwinkel.
Snus is een van oorsprong Zweeds product. Het gebruik ervan geeft een licht tintelend gevoel en mensen kunnen er energieker en alerter van worden, legt de politie uit. 'Snus wint onder meer op scholen aan populariteit. Een alarmerend feit, gezien de enorme dosis nicotine die het product bevat. Een verslaving is snel opgebouwd.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!