Chris vindt halfbroer na 41 jaar via Facebookpagina over ADO: 'We hadden gelijk een klik'

Chris | Eigen foto
Chris | Eigen foto
DEN HAAG - Een familielid voor het eerst ontmoeten na vier decennia: het gebeurt niet veel mensen, maar de 41-jarige Chris Vink heeft het aan den lijve ondervonden. Via een Facebookgroep kwam hij zijn halfbroer Johan (52) tegen. Hij heeft normaal gesproken niet veel contact met zijn familie, maar deze ontmoeting kwam als een mooie verrassing. 'Ik vind het erg leuk dat ik opeens een halfbroer, neefjes en nichtjes erbij heb', aldus Chris.
De halfbroers vonden elkaar onder een Facebookbericht over de presentatie van Dick Advocaat als trainer van ADO Den Haag. Chris vond de achternaam van Johan wel heel bekend voorkomen en vroeg aan hem of zijn vader ook Willem heette. Hierna ging het balletje rollen en vonden de twee halfbroers elkaar. 'We hadden gelijk een klik en dat is wel iets wat ik hebt gemist de afgelopen 41 jaar', zegt Chris.
Dat ze elkaar onder een bericht over Dick Advocaat hebben gevonden is erg toevallig. 'Dick Advocaat was vroeger namelijk verliefd op mijn moeder', zegt Chris. Ook Johan was hiervan op de hoogte. 'We gaan binnenkort met zijn drietjes langs bij de training om te kijken of Advocaat mijn moeder nog kent.'

Zo gek als een deur

De afgelopen dagen hebben de broers veel met elkaar gebeld en bijgepraat over hun leven. Ze hebben allebei dezelfde vader, maar hier hebben ze beiden geen goede herinneringen aan. Vandaar dat ze niet veel woorden aan hem vuil maken, maar vooral praten over de leuke dingen in hun leven. Op de vraag wat Chris en zijn halfbroer gemeen hebben antwoordt hij lachend: 'We zijn allebei zo gek als een deur!'
Chris wist dat hij nog neefjes en nichtjes had, maar hij wist niet wie het waren. Door zijn contact met Johan is ook dit nu uit de lucht en hij is daar ontzettend blij mee. 'We gaan binnenkort afspreken en dan zie ik ook mijn neefjes en nichtjes voor het eerst, ik ben helemaal blij. Als je weinig familie hebt en je krijgt opeens een halfbroer, neefjes en nichtjes erbij en je hebt een klik, dan is dat toch leuk.'

Ontmoeting

Chris en Johan zijn geen emotionele personen, dus tijdens de eerste kennismaking zijn er geen tranen gevloeid. Wel vonden ze het allebei heel leuk om elkaar te spreken. 'Ik heb een grotere klik met hem in drie dagen, dan met de rest van mijn broers en zussen in eenenveertig jaar', vertelt Chris. 
De 'nieuwe' broers hebben plannen gemaakt om elkaar binnenkort voor het eerst in levende lijve te gaan ontmoeten. 'Ik heb er heel veel zin in om mijn halfbroer en vooral mijn nichtje te ontmoeten', zegt Chris.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!