Mogelijk illegale prostitutie ontdekt bij drie massagesalons

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Chelsea Fern (Unsplash)
DEN HAAG - Het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) stuitte dinsdag op mogelijke illegale prostitutie bij drie massagesalons. In totaal controleerde het team er vier. In één van de ondernemingen werd in een kelder een slaaplocatie aangetroffen. In een andere onderneming vonden zij een compleet woonverblijf met een tweepersoonsbed en keuken, terwijl het niet toegestaan is om in de onderneming te wonen.
'Geen seks of seksuele handelingen', staat er op een bordje in de zaak. De salons bieden op papier reguliere massages aan en hebben dus ook geen vergunning voor het verlenen van seksuele diensten. Toch waren er bij het HEIT signalen bekend die duidden op het verrichten van seksuele handelingen tegen betaling. Op basis van deze signalen hebben zij, samen met de forensische opsporing van de politie, integrale controles uitgevoerd.
De forensische opsporing vindt in drie Haagse massagesalons mogelijke spermasporen, een signaal dat duidt op niet vergunde prostitutie. Bij de controle werden sporen afgenomen en gesprekken gevoerd met de eigenaar en medewerkers van de onderneming om te zien of er sprake is van illegale activiteiten of signalen die duiden op uitbuiting.
De forensische opsporing zoekt naar eventuele sporen
De forensische opsporing zoekt naar eventuele sporen © Gemeente Den Haag

Maatregelen

In totaal zijn er dertien spermasporen veiliggesteld, meldt de gemeente. De sporen worden geanalyseerd om vast te stellen of ze afkomstig zijn van meerdere mannen. Hierbij wordt de identiteit van de betreffende mannen niet vastgesteld.
'Afhankelijk van de uitkomsten van deze analyse treft de gemeente mogelijk bestuursrechtelijke maatregelen tegen de salons, vanwege het aanbieden van seksuele diensten zonder vergunning', laat de gemeente weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!