Auto rijdt in op agenten na WK-winst Marokko

© Politie
DEN HAAG - Meerdere politieagenten hebben dinsdagavond op het nippertje kunnen voorkomen dat ze werden aangereden. Nadat Marokko op het WK won van Spanje gingen honderden mensen in de Schilderswijk de straat op. In de onrust die daarna ontstond reed een auto in op de politiemensen. 'Zij konden op tijd wegspringen en bleven hierdoor ongedeerd', meldt de politie.
Verder werd een motoragent belaagd en werden de politie en andere hulpverleners bekogeld met zwaar vuurwerk en bakstenen, schrijft Omroep West. De ME waarschuwde de groep vervolgens dat ze moesten vertrekken. Als zij daar geen gehoor aan zouden geven, zou er geweld worden gebruikt, zo werd omgeroepen.
Volgens de politie gaven de meeste aanwezigen gehoor aan de oproep. Op de Vaillantlaan bleven nog wel enkele relschoppers aanwezig die zich ophielden bij een paar zijstraten. De ME stuurde hen weg en deelde daarbij af en toe een tik uit met een wapenstok. In totaal tien mensen gearresteerd. Vier van hen zitten nog in de cel.

'Totaal onacceptabel'

'We begrijpen het dat mensen feest willen vieren als hun team wint. Maar vernielingen en geweld tegen politiemensen hoort daar niet bij', zegt Frank Paauw van de politie. 'Dat er in diverse steden zwaar vuurwerk is gegooid naar collega's en hulpverleners is totaal onacceptabel. We zullen als politie moeten werken aan nieuwe tactieken en middelen om dit beter aan te kunnen pakken.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!