Omruilen oude diesel, brom- en snorfiets voor geld verlengd tot eind maart

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © PXHere
DEN HAAG - De subsidie voor het inruilen van je oude dieselvoertuig en brom- en snorfietsen wordt verlengd tot en met eind maart. Dat heeft de gemeente besloten. Wie z'n voertuig inlevert krijgt een bedrag van de gemeente.
In totaal is er 325.000 euro beschikbaar. Lever je een brom- of snorfiets in dan krijg je 400 euro. Voor inwoners met een Ooievaarspas is dat zelfs 750 euro. Als je een dieselauto inlevert krijgt je 1000 euro (1.200 euro voor mensen met een Ooievaarspas).
Met deze regeling geven we inwoners een steuntje in de rug om ook voor een schonere manier van vervoer te kiezen. De omruilregeling is er voor alle inwoners en ondernemers van Den Haag, aldus de gemeente. Zo kan je bijvoorbeeld met het geld reizen voor het openbaar vervoer, of een elektrische fiets of bromfiets aanschaffen tipt de gemeente.

'Schone lucht is essentieel'

'Den Haag heeft al jaren een zeer succesvolle omruilregeling voor vervuilende voertuigen. Ik ben blij dat we de regeling kunnen verlengen. Het haalt de meest vervuilende voertuigen van de weg en zorgt ervoor dat meer inwoners van de gemeente Den Haag overstappen naar schoner vervoer. Op deze manier maken we de luchtkwaliteit weer een stukje beter, want schone lucht is essentieel voor een leefbare stad', dat zegt wethouder Arjen Kapteijns (Duurzaamheid).
De regeling loopt door tot 31 maart, of wanneer het budget op is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!