Uittips Den Haag: Kerstmarkten, Surfin' Santas en Rundfunk in het theater

Royal Christmas Fair
Royal Christmas Fair
DEN HAAG - De Kerstdagen komen steeds dichterbij, dus dat betekent ook weer gezellige kerstmarkten in de stad. Ook is er zaterdag de Scheveningen Light Walk en kan je kerstmannen zien surfen op Scheveningen. Maar ook in het theater zijn er allerlei voorstelling. Wij zetten wat tips voor je op een rij.

Royal Christmas Fair

Dampende glühwein, knisperende haardvuurtjes en gezellige muziek: de Royal Christmas Fair staat dit jaar weer op het Lange Voorhout. Van donderdag 8 tot en met vrijdag 23 december kan je dagelijks tussen 12.00 en 21.00 uur lekker struinen tussen de kerstkraampjes.
Kerstman en wethouder Bruines openen Royal Christmas Fair
Kerstman en wethouder Bruines openen Royal Christmas Fair © Haagse Schatten

Wintermarkt

Ook in het Hofkwartier kan je zondag kraampjes bezoeken. Op de Wintermarkt (voorheen Dickens Market) staan kraampjes met bijvoorbeeld demonstraties van ambachtslieden. Ook is er kerstmuziek, zoals een koor en muzikanten die kerstliedjes zingen en spelen.
De Wintermarkt bij de Grote Kerk is zondag van 11.00 tot 17.00 uur open.

Kerstmarkt strandtent Aloha

Ook op het strand van Scheveningen kan je zaterdagavond ook je kerstinkopen doen. Het is de eerste editie van Aloha's Christmas Fair.
Tussen 17.00 en 23.00 uur wordt Aloha omgetoverd tot een groot licht en kerstspektakel als onderdeel van de Scheveningen Light Walk.

Scheveningen Light Walk

Trek je wandelschoenen aan, hang kerstlichtjes om en loop zaterdagavond mee met de Scheveningen Light Walk.
Vanuit Scheveningen is er een route uitgezet die deelnemers in het donker afleggen. Onderweg worden ze verrast met bijzondere lichtgevende acts en muziek. Ook aan hapjes is gedacht onderweg. Meer info vind je op de site van de Scheveningen Light Walk.

Surfin' Santas

Op het strand van Scheveningen kan je zaterdag om 12.00 uur kijken bij de Surfin' Santas bij Hart Beach Quicksilver surfschool.
Het Surfin' Santas event is in Europa nog relatief nieuw. Op plekken als Bondi Beach (Australië) en Cocoa Beach (Florida, USA) is het event al langer een hit. Niet vreemd aangezien het daar in de feestmaand december lekker warm en behaaglijk is.
Bij heel slecht weer of weinig golven wordt het evenement verplaatst naar 17 december.

Kerstboom versieren bij Kompaan

Wie van knutselen en bier houdt kan zondagmiddag naar Kompaan. Elk jaar wordt daar een grote kerstboom opgezet. Maar die kan natuurlijk niet kaal blijven. Daarom kunnen kinderen zondagmiddag blikjes versieren en in de boom hangen.
Voor kinderen is er chocolademelk en de ouders kunnen lekker aan het bier. Het event duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Rondleiding oude Amerikaanse ambassade

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar de oude Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout? Dan kan je deze maanden tijdens een rondleiding binnenkijken. Van de originele ambassadeursdeur, het auditorium en heel veel kantoortjes, er is van alles te zien in het eigenzinnige pand.
De rondleidingen worden nog gehouden op 11 en 18 december. Tickets zijn te krijgen via deze site.

Rundfunk

De mannen van Rundfunk hebben een succesvol tv-programma en staan ook in het theater. Het duo Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde speelt hun tweede voostelling Todesangstschrei.
Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Ode aan Ramses Shaffy

In de Grote Kerk brengt Niels van der Gulik een ode aan Ramses Shaffy. Ze ontmoeten elkaar dertien jaar geleden en spraken geregeld af. Ruim tien jaar naar Shaffy's dood blikt Niels terug op die periode.
Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!
In "Ik blijf hier! - Een ode aan Ramses" brengt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten. Info en tickets vind je op de site van Amare.

Solovoorstelling Benja Bruijning

Acteur Benja Bruijning speelde in onder andere in Alles is Familie en Nieuwe Buren. Nu staat hij vrijdag voor het eerst solo op de planken in het Theater aan het Spui met het toneelstuk A Life.
A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader.
De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken Een leven tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt.
Op de site van Het Nationale Theater vind je meer informatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!