Verlichting Passage brandt hele nacht: 'Het is niet nodig en wél duur'

Verlichting Passage brandt hele nacht: 'Het is niet nodig en wél duur'
Verlichting Passage brandt hele nacht: 'Het is niet nodig en wél duur'
DEN HAAG - De Passage in de binnenstad is de hele nacht fel verlicht. Dat kan wel een tandje minder vindt ChristenUnie/SGP. 'Het is niet nodig, niet duurzaam en wél duur', zegt Simon Fritschij van de partij.
Fritschij liep onlangs 's avonds laat langs de Passage toen hem opviel dat de gangverlichting aan was. 'Ik vroeg me af voor wie?', zegt hij in Bob Staat Op. 'En dan staan de lelijke lampen ook aan, niet eens de kerstverlichting.'
Want met gezellige sfeerverlichting is niets mis, vindt de CU/SGP. 'Fantastisch dat het kerst is, geen maand dat je ons blijer kan maken. Vind de sfeerverlichting ook mooi, maar deze verlichting heeft niks met sfeer te maken', zegt Fritschij.
In oktober besloot de gemeente al wat zuiniger aan te doen met de verlichting:

Zuinig doen

Verlichting in de stad is belangrijk voor de veiligheid, vindt de partij. Maar kan wel een onsje minder, zegt CU/SGP. Daarom wil de partij dat de gemeente gaat praten met ondernemers over de verlichting in en bij winkels. 'Ik vind het belangrijk dat we een stad hebben waar het fijn leven is en waar we goed omgaan met onze energie. We kunnen zuiniger omgaan met de lichten in de stad.'
Ook hebben sommige inwoners van het centrum last van bijvoorbeeld felle reclameverlichting. 'Het is ook niet goed voor de dieren in de stad, dus goed om er kritisch naar te kijken', zegt Elisa van Vliet van CU/SGP.
Over twee weken gaat de partij de wethouders vragen om naar de stadsverlichting te kijken en te praten met ondernemers. En volgend jaar praat de raad ook nog over reclame in de stad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!