Boekentips en dichter Edith de Gilde in Het Woordenrijk

Edith de Gilde
Edith de Gilde © Guy Basabose
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor poëzie van Edith de Gilde en boekentips. Het poëzieprogramma is tegenwoordig zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Edith de Gilde is al jaren één van onze vaste dichters die poëzie voordraagt in Het Woordenrijk. Dit keer zal ze werk in uitvoering laten horen, ze is namelijk een samenwerking aangegaan met vormgever Rob Thuis die animatiefilms maakt, waarbij Edith gedichten schrijft. In april volgend jaar komt er een voorstelling, maar nu al laat ze enkele voorbeelden horen.
Boekentips krijg je van Boekencurator Corina Maduro en van Jos Nargy. We spreken Nargy ook over theatergezelschap Poezieboys met wie hij woensdag 14 december weer een Poeziebar in Zaal 3 organiseert en 20 & 21 december het stuk Yy speelt in Theater a/h Spui.
Tevens in de uitzending: het Gedicht van de Week van Marike Verheul, de literaire agenda en muziek.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!