Poller Escamplaan gaat deze week weer omhoog

Poller Escamplaan voor de vijftigste keer aangereden
Poller Escamplaan voor de vijftigste keer aangereden © Regio15
DEN HAAG - De poller op de Escamplaan gaat aankomende week weer omhoog. Het bewegende paaltje ging onlangs tijdelijk uit, omdat er inmiddels al meer dan 50 mensen op waren geknald. De gemeente heeft opnieuw extra maatregelen genomen zodat de paaltjes beter moeten opvallen.
Eind november schakelde de gemeente de pollers tijdelijk uit. Die staan daar sinds de zomer van vorig jaar ter hoogte van het HagaZiekenhuis en moeten doorgaand verkeer tegenhouden. Alleen bussen en hulpdiensten mogen langs de afsluiting.
Maar automobilisten zagen de pollers keer op keer over het hoofd. De gemeente plaatste extra waarschuwingsborden en zette verkeersregelaars in, maar dat mocht niet baten. Auto's bleven met de regelmaat van de klok op de pollers knallen. Na meer dan vijftig aanrijdingen was voor de gemeente de maat vol en schakelde de pollers tijdelijk uit. Eerst moesten er extra maatregelen genomen worden om botsingen te voorkomen, schrijft mediapartner Omroep West.

Groene busbaan

Dat is nu gebeurd. Zo heeft de gemeente een groene coating op het wegdek aangebracht bij het begin van de busbaan en is hier groot het woord 'lijnbus' op gezet. Verder zijn de belijning en de bebording aangepast en zijn er vluchtheuvels gekomen. De aanpassing leidt ertoe dat het gehele wegvak tussen de Martin Luther Kinglaan en het Els Borst-Eilersplein een busbaan is en dus niet door automobilisten gebruikt mag worden.
Voor een aantal partijen in de gemeenteraad is het een teleurstelling dat de pollers weer ingeschakeld worden. Hart voor Den Haag wil helemaal van de pollers af en pleit al langer voor het plaatsen van camera’s in plaats van pollers. Maar voor het college zijn de bewegende paaltjes nog altijd de beste manier om doorgaand verkeer over de Escamplaan tegen te houden.
Verslaggever Pim Markering nam onlangs een kijkje bij de poller.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!