'Coalitie in problemen als de 8,5 miljoen voor daklozen niet juist besteed wordt'

Kavish Partiman (CDA) en Lesley Arp (SP)
Kavish Partiman (CDA) en Lesley Arp (SP) © Den Haag FM
DEN HAAG - Het rommelt in de Haagse coalitie over miljoenen die bestemd zijn voor de opvang van dak- en thuislozen. Er zou 8,5 miljoen euro aan de opvang worden besteed, maar de gemeente stortte het terug in de gemeentekas. Tot verbazing bij onder andere het Straat Consulaat, opvang- en zorgorganisatie Kessler en stichting Veldwerk Haaglanden. Ook gemeenteraadsleden zijn verrast door het besluit.
In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM gaan Lesley Arp (SP) en Kavish Partiman (CDA) in op de ophef die deze week ontstond over de 8,5 miljoen voor dak- en thuislozen die in het spaarpotje van de gemeente blijkt te zitten. 'Wij moeten nu als gemeenteraad het college aanspreken zodat het geld terugkomt op de juiste plek', vindt Arp.
'Het moet niet verdwijnen in allemaal prestigeprojecten aan bijvoorbeeld de kust', zegt Arp. 'Het geld moet echt naar de mensen voor wie het bedoeld is'.

Probleem in de coalitie

Partiman, fractievoorzitter van coalitiepartij CDA, sluit zich hier grotendeels bij aan. Hij verwacht ook dat het geld uiteindelijk ook juist terecht zal komen. 'Het is volgens mij een misvatting dat die 8,5 miljoen euro niet ingezet kan of gaat worden voor de aanpak van de dakloosheid.'
'Als het geld niet meer beschikbaar blijkt te zijn voor de dak- en thuislozen, hebben we echt een probleem in de coalitie. Want ook mijn partij vindt het heel belangrijk dat die 8,5 miljoen euro echt wordt ingezet waar hij voor bedoeld is', vertelt Partiman die dus vastberaden is dat het geld juist wordt ingezet.
Volgende week gaat de gemeenteraad in gesprek over wat er moet gebeuren met de oorspronkelijk voor dak- en thuislozen bestemde miljoenen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!