Achtervolging bromfietser (17) en agent eindigt tegen hek en geparkeerde auto

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een bromfietser (17) is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt voor een poging zware mishandeling van een motoragent, roekeloos rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs.
De jongen reed tegen middernacht op de kruising van de Hoefkade met de Koningstraat vermoedelijk door rood toen hij hard moest afremmen voor een motoragent die daar reed. De agent wilde de bromfietser controleren en ging achter hem aan. De jongen weigerde te stoppen en de agent zette de achtervolging in.
De agent achtervolgde de bromfietser via de Tullinghstraat, het Oranjeplein, de Van Limburg Stierumstraat, via de Boekhorststraat naar de Grote Marktstraat. De bestuurder negeerde onderweg meerdere stoptekens, hij reed over de stoep, door rood en tegen de rijrichting in.

Geen rijbewijs

De bromfietser probeerde ook twee keer de motoragent om ver te duwen. Via het Westeinde en de De La Reyweg eindigde de achtervolging uit eindelijk op de Paardenbergstraat. Daar reed de jongen tegen een hek en geparkeerde auto. Hij werd meteen aangehouden.
De tiener bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg bekeuringen voor meerdere overtredingen en poging zware mishandeling. De motoragent heeft aangifte gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!