Oud-raadslid Tahsin Çetinkaya gaat strijden voor tweede zetel voor DENK in Provinciale Staten

Tahsin Çetinkaya
Tahsin Çetinkaya © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Tahsin Çetinkaya staat op een tweede plek op de kandidatenlijst van DENK voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het oud-gemeenteraadslid zegt 'zeer vereerd' te zijn met zijn plek op de lijst voor de verkiezingen van 15 maart 2023. 'Als ik wat kan bijdragen, dan neem ik die verantwoordelijkheid.' De partij hoopt op een tweede zetel in Zuid-Holland en wil vertegenwoordiging in de Eerste Kamer voor elkaar krijgen.
Çetinkaya zat tot maart 2022 acht jaar namens Islam Democraten in de Haagse gemeenteraad. Die partij ging voor de gemeenteraadsverkiezingen op in de lokale fractie van DENK. Çetinkaya besloot afscheid te nemen van de actieve lokale politiek. 'Ik wilde geen obstakel zijn voor de nieuwe generatie. Het was mijn intentie dat jongeren meer zouden participeren en de ruimte zouden krijgen.'
Sindsdien ondersteunt en coacht hij de fractie, iets wat hij ook na de verkiezingen wil blijven doen als hij wordt verkozen tot Statenlid. Daarnaast is hij voorzitter van de Turks Islamitisch Culturele Stichting en vader van vijf kinderen.

Tweede zetel in Zuid-Holland

Met de kandidatuur van Çetinkaya is de hoop gevestigd op een tweede zetel in Zuid-Holland. 'Ik ben een optimistisch persoon. We moeten dat vanuit Den Haag en omgeving kunnen realiseren. Ik heb er wel vertrouwen in', vertelt Çetinkaya. 'We willen graag twee leden leveren, zodat we ook kunnen worden vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Dat is onze wens. Dat is de uitdaging die we moeten realiseren met zijn allen.'
De afgelopen jaren zat lijsttrekker Metin Çelik op de enige zetel van de partij in Zuid-Holland. Naast lijsttrekker in de provincie is Çelik ook de aanvoerder van de kandidatenlijst van DENK voor de Eerste Kamerverkiezingen. Çelik was eerder gemeenteraadslid in Rotterdam en zat, namens de PvdA, twee jaar in de Tweede Kamer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!