Son Mieux, Michael Bublé, Typhoon en Lizzo: dit zijn de favo nummers van Van Zanen en de wethouders

© Pixabay
DEN HAAG - Omdat er in december niks leuker is dan lijstjes gevuld met muziek, hebben wij aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd wat hun favoriete track is als ze écht zouden moeten kiezen en één bijdrage aan de Top 2000 zouden mogen doen. Het zorgt ervoor dat we weten dat de muzikale smaak van onze wethouders en de burgemeester flink uiteenloopt.
Anne Mulder (VVD) koos voor Go Your Own Way van Fleetwood Mac uit 1976. Het was voor de band de eerste hit die de top 10 in de Verenigde Staten behaalde en de grootste hit van de band in ons land. Kavita Parbhudayal (VVD) koos net als Mulder voor een track uit de jaren 70: Rodríguez met Crucify Your Mind geniet haar voorkeur.
Met Hart en Ziel, de grootste hit van Tröckener Kecks, kreeg de voorkeur van Arjen Kapteijns (GroenLinks). Voor de track moeten we terug naar de jaren 90, het was de eerste keer dat de Amsterdamse rockgroep in de top 40 wist te komen. Met About damn time steeg Lizzo in de Amerikaanse hitlijsten tot de nummer 1 positie. En die plek heeft de track ook voor Mariëlle Vavier (GroenLinks).

Son Mieux

In 2009 kwam The Cave van Mumford and Sons uit en dat nummer is de favoriet van Hilbert Bredemeijer (CDA). Een jaar later werd het nummer verkozen tot Song van het Jaar, dat kon omdat het toen als single werd uitgebracht.
Martijn Balster (PvdA) haalt zijn favoriete muziek van heel dichtbij, uit Den Haag. Son Mieux staat met Multicolor (uit 2022) bovenaan zijn lijst. De single van de band rond Camiel Meiresonne zorgde voor de definitieve doorbraak van de band. De single die later datzelfde jaar werd uitgebracht, This is the moment, was veelvuldig te horen rond het WK.

Stad aan zee

Voor de voorkeur van Robert van Asten (D66) gaan we terug naar 2014. Dat was het jaar dat Typhoon de track Zandloper uitbracht. 'Het gaat over het loskomen van het verleden, het eigenlijk sterven en opnieuw leven', vertelde de rapper in gesprek met muziekplatform 3voor12.
Den Haag is, dankzij Kijkduin en Scheveningen natuurlijk de stad aan zee en we kunnen ons zomaar voorstellen dat dat van invloed is geweest op de keuze van Saskia Bruines (D66). Zij stelt dat The Kooks met Seaside de track is die een plek verdient in de Top 2000.
Burgemeester Jan van Zanen nestelde zich in 2020 in Den Haag. Na jarenlang burgemeester te zijn geweest in Utrecht kwam 'Jan van de gemeente' naar onze stad. En blijkbaar voelt dat goed: Michael Bublé's track Feeling Good krijgt zijn zegen voor de Top 2000.
  • Anne Mulder (VVD): Fleetwood Mac – Go Your Own Way, staat op plek 25 in de Top 2000
  • Arjen Kapteijns (GroenLinks): Tröckener Kecks - Met Hart en Ziel, staat op plek 1922 in de Top 2000
  • Hilbert Bredemeijer (CDA): Mumford and Sons – The Cave, staat op plek 545 in de Top 2000
  • Jan van Zanen (VVD): Michael Bublé – Feeling Good, staat op plek 1429 in de Top 2000
  • Kavita Parbhudayal (VVD): Rodríguez – Crucify Your Mind, staat niet in de Top 2000
  • Mariëlle Vavier (GroenLinks): Lizzo – About Damn Time, staat niet in de Top 2000
  • Martijn Balster (PvdA): Son Mieux – Multicolour, staat op plek 179 in de Top 2000
  • Robert van Asten (D66): Typhoon – Zandloper, staat op plek 735 in de Top 2000
  • Saskia Bruines (D66): The Kooks – Seaside, staat niet in de Top 2000

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!