Geen geknal in jouw straat met oud en nieuw? Zo vraag je een vuurwerkvrijezone aan in Den Haag

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Geen zin in vuurwerk tijdens de jaarwisseling? Dan kun je ook dit jaar samen met je buren afspreken dat jouw straat vuurwerkvrij is met oud en nieuw. Bij de gemeente kun je borden krijgen om aan te geven dat een gebied als vuurwerkvrij wordt gezien. Let wel op: er wordt door de hulpdiensten niet op gehandhaafd.
Op 31 december zijn er in de stad zeker 53 vuurwerkvrije zones te vinden. Het is verboden om vuurwerk af te steken bij ziekenhuizen, kinderboerderijen, dierenopvanglocaties, maneges en groengebieden. Daarnaast is het dus mogelijk om zelf, met je buren, te bepalen dat je geen vuurwerk in de straat wilt hebben.
Om een buurt vuurwerkvrij te verklaren adviseert de gemeente om afspraken met de buren te maken waar vuurwerk wel én niet mag worden afgestoken. Tevens wordt aangeraden die grens duidelijk aan te geven en rekening te houden met bewoners die niet willen meedoen. Om het gebied te markeren kunnen bij de gemeente tot 23 december borden worden aangevraagd.

'Gemeente gaat uit van de kracht van bewoners zelf'

Let wel op: als je zelf afspreekt dat jouw buurt vuurwerkvrij is, dan is het niet zo dat er kan worden gehandhaafd. 'De gemeente en politie handhaven de afspraken in deze gebieden niet. De gemeente gaat uit van de kracht van bewoners zelf', meldt de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!