Feest en trotse supporters in Schilderswijk: 'Hebben staande ovatie gegeven'

Feest in de Schilderwijk
Feest in de Schilderwijk © Regio15
DEN HAAG - Een kleine kater, maar vooral trots; dat overheerst in de Schilderswijk na de verloren halve finale van Marokko. Na de wedstrijd bleef het, in vergelijking met vorige wedstrijden, rustig in de stad. Twee mensen werden opgepakt voor het gooien van zwaar vuurwerk.
Ondanks het verlies van Marokko werd er na de wedstrijd feest gevierd in de Schilderswijk. Zo werd er vuurwerk afgestoken op de Vaillantlaan. Marokko-fans zijn teleurgesteld dat de finale niet is gehaald. Maar trots overheerst bij de supporters, meldt mediapartner Omroep West.
'Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar de kansen hebben ze er niet in kunnen krijgen', blikt buurtvader Mammar el Jabli terug in Bob Staat Op. Ondanks een kleine kater overheerst er trots. 'Na het fluitsignaal hebben we een staande ovatie gegeven, dat hebben ze dik verdiend. Marokko in de halve finale is geschiedenis, waar je als Marokkaan trots op kan zijn', zegt hij.
Appie el Massaoudi van de Haagse Markt besloot last minute met een vriend naar Qatar te gaan voor de halve finale. 'Die kans kunnen we maar een keer pakken', zegt hij. Het werd een bijzondere ervaring. 'Het was onvergetelijk. Je komt het stadion binnen en dat is zoiets magisch, het is echt bizar. Alles is zo goed geregeld, alles klopte tot in de puntjes.'

Brons

Het feest in de Schilderswijk was ongeveer na een half uur afgelopen, de politie vroeg mensen naar huis te gaan. De meeste mensen luisterden daar naar. Uiteindelijk zijn er twee mensen aangehouden. Jongeren op straat bedankten buurtvaders en agenten voor hun inzet.
Zaterdag speelt Marokko nog één wedstrijd. Dan strijd het elftal tegen Kroatië voor het brons. 'Ik hoop dat ze wel wat mee naar huis nemen. Als ze brons pakken is het goed afgesloten', zegt Mammar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!