'Beschoten Hagenaar uit Moerwijk was zelf de schutter'

Agenten doen sporenonderzoek na de schietpartij in de Weldamstraat
Agenten doen sporenonderzoek na de schietpartij in de Weldamstraat © Regio 15
DEN HAAG - Een man uit Den Haag die op 10 mei zwaargewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis en de politie vertelde dat hij was beschoten, zou zelf verantwoordelijk zijn geweest voor de schotwond. De man is dinsdag opgepakt voor het doen van een valse aangifte, wapenbezit en witwassen. Dat meldt De Telegraaf.
In zijn woning werden meerdere vuurwapens aangetroffen. Dat melden opsporingsbronnen van De Telegraaf en het bizarre verhaal wordt bevestigd door de politie Den Haag, zo schrijft de krant.
Op 10 mei reed tegen middernacht een ambulance naar de woning van een 58-jarige man, na een melding vanuit het huis dat een man zwaargewond was geraakt. In de woning lag de Hagenaar, die verklaarde rond 22.30 uur op de Weldamstraat waar hij liep een harde knal te hebben gehoord.

Wond in borstkas

Thuis kreeg hij ineens flinke pijn in zijn borststreek, zei hij. De man werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis met een flinke wond in de borstkas. De politie zette een deel van de straat af voor sporenonderzoek, maar vond niks.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!