Uittips Den Haag: Royal Winter ShoppingNight, The Hague Highlights en Jazz En Route

© Denhaag.com
DEN HAAG - Of je nou gaat shoppen vrijdagavond, geniet van The Hague Highlights of een muziektour van Jazz En Route doet, er is dit weekend weer veel te doen in Den Haag. Wij zetten wat uittips voor je op een rij.

Royal Winter ShoppingNight

De winkels in het centrum zijn vrijdagavond wat langer open tijdens Royal Winter ShoppingNight. Ook is er van alles te doen in de binnenstad, zoals winterse modeshows op het podium in de Grote Marktstraat, muzikale optredens en veel sfeer op straat.
Vervolgens zijn de winkels in de binnenstad van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december elke dag tot 21.00 uur geopend.

The Hague Highlights

En als je toch in de stad bent, dan kan je nog tot en met zondag genieten van The Hague Highlights. Vijf bijzondere plekken in het Museumkwartier zijn verlicht tussen 17.00 en 23.00 uur. De lichtkunstwerken van The Hague Highlights zijn allemaal anders, maar vertellen ieder op hun manier hét verhaal van die plek.
Waarom heet het Tournooiveld eigenlijk het Tournooiveld? Wat heeft het Mauritshuis met bloemen? En wanneer was de op één na laatste politieke moord in Nederland?
© Richard Mulder

Jazz En Route

Houd je van jazz? Dan kan je dit weekend naar Jazz En Route. Geniet van intieme pop-up jazz-optredens in de verschillende winkelstraten rondom Paleis Noordeinde. Of Ontdek je favoriete artiest in hidden gems als bijvoorbeeld een voormalige bankkluis, cocktailbar of omgetoverde 'Winter Garden'. Er treden topacts uit de nationale en internationale jazz- en soulscene op.
De opening is vrijdagavond in museum Beeld en Geluid met Jeangu Macrooy. De rest van het programma en andere info vind je op de site van Jazz En Route.

Aloha's Singer-Songwriter Nights

Heb je nog niet genoeg van muziek? Om de week kan je op vrijdagavond (en soms op donderdagavond) kan je terecht bij Aloha op Scheveningen. Daar treden muzikale talenten op tijdens de Singer-Songwriter Nights en kan je er een daghap eten.
Deze vrijdag staat Jonas Brøg op het podium. Meer info vind je op de site van Aloha.

Harry Potter Symphony

Fans van Harry Potter kunnen dit weekend in het World Forum een magische avond beleven tijdens de Harry Potter Symphony.
130 musici onder leiding van dirigent Raymond Janssen spelen de magische muziek uit de Potter films. Het concert is een ware sensatie voor liefhebbers van dit genre. De voorstelling is bovendien voorzien van magische effecten.
Er zijn nog een paar kaarten, check de site van het World Forum.

Naeeda Aurangzeb - 365 Dagen Ik

Journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb staat vrijdagavond met haar voorstelling in theater De Nieuwe Regentes. Op haar derde verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland.
Voor haar boeken 365 dagen Nederlander en Hé, lekker ding - 365 dagen vrouw verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander en als vrouw meemaakt. In de theaterspecial 365 DAGEN IK neemt ze ons mee in wat deze met háár doen en hoe ze die gevat pareert.
'Borsten bedekken, borsten iets meer tonen. Mannen in de ogen aankijken, de blik neerslaan. Bitch; je sprak de politicus tegen. En je leidinggevende. En je man. Zo doen wij dat hier niet. Wees blij dat je hier woont. In ons land.'
Dat wat niet gezegd wordt in Naeeda's boeken, krijgt alle ruimte in deze theaterspecial.
Meer info vind je op de site van De Nieuwe Regentes.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!