Dit wordt de nieuwe HTM-tram: rood-beige trams verdwijnen in 2026

Nieuwe TINA-tram van HTM
Nieuwe TINA-tram van HTM © HTM
DEN HAAG - HTM krijgt 56 nieuwe trams. De tram wordt ruimer, comfortabeler en is 36,5 meter lang en 2,65 breed. 'Deze ruime tram heeft een gelijke vloer zonder opstapjes en een open, ruimtelijk gevoel. De tram is daardoor toegankelijk voor al onze reizigers met én zonder beperking', aldus HTM-directeur Jaap Bierman.
HTM en het Zwitserse bedrijf Stadler hebben vrijdag een contract getekend voor de zogeheten TINA-trams. De komst het nieuwe voertuig betekent dat de rood-beige trams na veertig jaar gaan verdwijnen. De komende jaren rijden ze nog door Den Haag op de lijnen 1, 6 en 12. Maar vanaf 2026 worden ook die laatste oude trams vervangen door het nieuwe model.
'Daarmee levert HTM niet alleen toegankelijk openbaar vervoer, maar speelt zij ook in op de toekomst van de mobiliteit in de Haagse regio', zegt de directeur van HTM.

Ontwerp

Het komende jaar gaat HTM samen met trammaker Stadler aan de slag voor een definitief ontwerp. Daarna is bekend hoe de TINA-tram van HTM er zowel van binnen als buiten daadwerkelijk uit komt te zien.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!