Jonge Stadsdichter en Hanneke Laura in Het Woordenrijk

Hanneke Laura
Hanneke Laura © Thierry Erkens
DEN HAAG - In Het Woordenrijk live-muziek van zangeres Hanneke Laura en veel poëzie. Het poëzieprogramma wordt zondags, vanuit de Centrale Bibliotheek, tussen 13-14 uur op Den Haag FM uitgezonden.
De Haagse folkzangeres Hanneke Laura komt ons zondag verblijden met enkele liedjes. Grote kans dat daar een kerstliedje bij zit, aangezien ze de zaterdagmiddag ervoor een kerstconcert geeft in de Kapel van het Stadsklooster samen met Febby Tasiran en Christine Teunissen. Singer-songwriter Hanneke Laura treedt op van Ierland tot in Paradiso, maar ook dichterbij, van de Haagse duinen tot in de Kapel. Met in haar repertoir folktraditionals en Christmas Carols, maar vooral ook veel eigen werk, zo gaat haar laatste single ‘Turn the Tide’ over hoe we omgaan met de wereld om ons heen. Een onderwerp dat haar bezig houdt, getuige ook haar plek op de lijst van de Partij voor de Dieren volgend jaar bij de Waterschapsverkiezingen.
In onze reeks over Het Jonge Stadsdichters Collectief is de laatste van de vier dichters aan de beurt; Khadija Ibourk El Idrissi (20) schrijft om zichzelf uit te dagen en om emoties bij anderen op te wekken. Ze zal voordragen en we spreken met haar en haar coach, dichter Joost van Kersbergen.
Diann van Faasen is dichter, poëziedocent en stadsgids en zal enkele gedichten voordragen. Tussendoor hoor je enkele favoriete kerst-songs, bv van Woordenrijk-oprichter Harry Zevenbergen.
Het Woordenrijk gaat na deze uitzending in winterslaap en zal op zondag 15 januari terugkeren. Zondag 8 januari echter organiseren we een poëzie-evenement om 13:00 in Antiquariaat Colette in de Reinkenstraat met optredens van Geraldina Metselaar, Diann van Faassen, de Jonge Stadsdichters en Kristel Snellen (muziek).
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!