Column Marcel Verreck: Een Haagse vuurwerkvrije straat? Tot zover de theorie!

Column Marcel Verreck: Een Haagse vuurwerkvrije straat? Tot zover de theorie!
Column Marcel Verreck: Een Haagse vuurwerkvrije straat? Tot zover de theorie!
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
'Een scheut populisme kan geen kwaad, dat hebben de meeste politieke partijen inmiddels ook door, en simpele oplossingen doen het goed. Zo kan je tegenwoordig met je buren een vuurwerkvrije straat afspreken. Er is zelfs een apart verkeersbord voor ontworpen. In Den Haag. Als dat geen grensoverschrijdend optimisme is, dan weet ik het niet meer. In dit soort gevallen zeg ik altijd: tot zover de theorie.Een vuurwerkvrije plek in Den Haag, je moet wel proberen een reëel doel na te streven. Maar goed, als ik erover nadenk, dan is er het afgelopen half jaar wel één plek in Den Haag geweest waar gek genoeg totaal geen vuurwerk te bewonderen was en dat is ongeveer de laatste plek waar je dat zou verwachten, namelijk het ADO-stadion. Geen vuurwerk daar, in overdrachtelijke zin dan. Nee, dan ging het er in de tweede Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg wel een stukje heter aan toe', aldus Verreck in zijn column.
Bekijk hier de volledige column van Marcel Verreck.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!