Makelaarskantoor Korff de Gidts doneert 100 tenten en slaapzakken voor daklozen

© Frank van der Burg
DEN HAAG - Makelaarsbedrijf Korff de Gidts heeft honderd tenten en slaapzakken gedoneerd voor daklozen. Het familiebedrijf bestaat dit jaar honderd jaar en besloot daarom allerlei acties te doen voor het goede doel. 'Het is fijn dat honderd daklozen het iets minder koud hebben de komende tijd', zegt Wim Korff de Gidts bij Haags Bakkie.
In Den Haag zijn er tussen de 4.000 en 5.000 daklozen die zich jaarlijks melden bij het daklozenloket. Het Straat Consulaat, dat zich inzet voor daklozen, is erg blij met de donatie. 'Die helpt ons enorm om deze dakloze mensen te helpen, want niemand zou op straat moeten leven. Wij zijn heel blij als ondernemers in Den Haag zich inzetten voor inwoners van Den Haag die het moeilijk hebben en vaak juist worden genegeerd', zegt Marlies Filbri, directeur van het Straat Consulaat.
Het makelaarskantoor is blij dat ze iets kunnen doen voor de daklozen in de stad. Wim sprak een vrouw die vroeger dakloos was. 'Ze ging toen winkel in, winkel uit om de warmte op te zoeken. Dat vond ik heel bijzonder maar het is ook triest dat ze niet ergens kon blijven. Met deze donatie is het probleem niet opgelost, maar het is wel fijn dat honderd daklozen het iets minder koud hebben', zegt Wim.

Rad van Fortuin

Het jubileumjaar van Korff de Gidts werd afgetrapt door burgemeester Jan van Zanen. Hij draaide als eerste aan het Rad van Fortuin. Iedereen die een afspraak had bij het kantoor, maakte kans op een prijs. Het makelaarsbedrijf deed allerlei acties dit jaar. Zo kregen mensen die op huisnummer 100 wonen een chocoladevignet en bezoekers van de Fred werden verrast met een gratis kopje koffie van Coffee on Wheels.  
'Het idee voor de liefdadigheidsacties kwam vanuit het team, we hebben met elkaar gezeten over wat we willen doen in het jubileumjaar en er zijn zelfs nog allemaal ideeën die nog niet zijn gebruikt', zegt Wim.  

Geslaagd jubileumjaar

Wim gaat in 2023 de ontwikkeling van daklozen en het Straat Consulaat op de voet volgen en spreekt over een geslaagd jubileumjaar. 'We vonden het een feest om het afgelopen jaar zoveel mensen blij te maken met de prijzen die we weggaven en de acties de we organiseerden. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende 100 jaar!'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!