Gerepareerd dak ADO-stadion niet veilig genoeg bij harde storm

Grote dakplaten van het ADO-stadion laten los door de harde wind
Grote dakplaten van het ADO-stadion laten los door de harde wind © Regio15
DEN HAAG - Het dak van het ADO-stadion is niet veilig genoeg bij een storm. Dat blijkt uit onderzoek naar de dakplaten. Begin dit jaar ontstond er schade aan het dak door storm Eunice. De boel werd gemaakt, maar blijkt toch nog niet veilig genoeg. Bij windkracht 8 of hoger, is het niet veilig om het veld en de tribune te gebruiken en kan er geen wedstrijd worden gespeeld, meldt de gemeente.
Er waaide een heel stuk van het dak van het stadion. Het duurde even voor de reparatiewerkzaamheden konden beginnen omdat het leveren van de materialen lang duurde. Sinds november is het dak weer gerepareerd.

Tot de zomer

Maar nu blijkt dat het niet veilig genoeg is bij. 'De veiligheid van onze panden staat voorop. Er wordt nu hard gewerkt aan verbetervoorstellen. Zo is er windtunnelonderzoek nodig om een nauwkeurig beeld te krijgen van de windbelastingen op en rond het stadion. Doel is om zo snel mogelijk met het herstelwerk te beginnen, want we willen natuurlijk dat onze club te allen tijde in haar eigen stadion kan spelen', zegt wethouder Saskia Bruines (D66).
De verwachting is dat het herstelwerk tot de zomer van 2023 zal duren. Het beschadigde en onlangs vervangen dakdeel in de noordoosthoek van het stadion is opnieuw ontworpen en conform huidige wet- en regelgeving uitgevoerd. Hier is dus geen extra werk nodig, aldus de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!