Kruisingen Loosduinsekade en Loosduinseweg aangepakt en veiliger gemaakt

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De kruisingen van de Loosduinsekade - Zuiderparklaan en de Loosduinseweg - Valkenboslaan zijn veiliger gemaakt. De stoepen zijn breder gemaakt, fietspaden hebben nieuw rood asfalt en er zijn energiezuinige verkeerslichten geplaatst.
'Het verbeteren van de verkeersveiligheid is een topprioriteit. Daarom ben ik blij dat we deze kruisingen hebben aangepakt. Het is een concreet voorbeeld van het verbeteren van de verkeersveiligheid in onze stad. We gaan voor nul verkeersslachtoffers en de komende tijd gaan we daarom meer van dit soort zogeheten blackspots, plekken waar veel ongelukken gebeuren, aanpakken', zegt verkeerswethouder Anne Mulder (VVD).
De gemeente gaat de komende drie jaar meer doen voor de verkeersveiligheid in de stad. Zo zijn er plannen bedacht om per jaar de omgeving van twintig scholen veiliger te maken, om onveilige zebrapaden aan te pakken en Hagenaars voor te lichten over verkeer. Ook wordt er ingezet op 'hufteraanpak' tegen asociaal gedrag in het verkeer. Voor het complete verkeersprogramma is 25 miljoen euro uitgetrokken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!