Haagse Knaken: Leyweg als kloppend hart van Escamp

Dominique van Bohemen en Karel Kuipéri
Dominique van Bohemen en Karel Kuipéri © Den Haag FM
DEN HAAG - Midden in stadsdeel Escamp ligt winkelcentrum de Leyweg. Sinds jaar en dag het kloppend hart van de wijk Morgenstond, naast het Zuiderpark en Moerwijk. In Haagse Knaken spreken we drie ondernemers en winkeliers van de Leyweg over de rol van het winkelcentrum in de buurt, en over de uitdagingen waar zij mee te maken hebben.
Brinda Toopuly en haar man Robert runnen sinds 2016 vanuit de Leyweg hun winkel Easy Cash. Brinda begon de zaak als een pandjeshuis, maar moest haar businessmodel aanpassen. Inmiddels verzorgen ze de inkoop en verkoop van tweedehands spullen en komen er elke dag mensen snuffelen om te kijken of er iets nieuws binnen is.
In Haagse Knaken vertelt Brinda hoe zij het ondernemerschap met de paplepel kreeg ingegoten, en willen we weten hoe zij affiniteit kreeg met tweedehands handel en de kringloop industrie. Als toekomstig voorzitter van de winkeliersvereniging vragen we Brinda naar de rol van het winkelcentrum in de buurt, en hoe community van winkeliers samen kunnen optrekken om het winkelcentrum levendig te houden.
© Easy Cash

Feestelijke kinderkleding

De tweede studiogast is ondernemer Nasir Chaudry. Zijn winkel Litte Star Kleding is gespecialiseerd in feestelijke kinderkleding voor bruiloften, communies, en andere ceremonies. Hoe gaat een retail speciaalzaak zoals die van hem om met de concurrentie van het internet?
Nasir is al meer dan twaalf jaar gevestigd op de Leyweg en kan van alles vertellen over hoe het winkelcentrum over de jaren heen veranderd is. Wat is de succesformule achter zijn zaak, die hij vanuit de Leyweg heeft uit kunnen breiden naar twee andere steden.
© Little Star Kleding

Beautysalon

Last but not least, is Ceren Güzel te gast in de studio. Onder haar eigen naam runt zij een beautysalon op de Leyweg. In een ontspannen sfeer zorgt zij ervoor dat de vrouwen uit de buurt (en ver daarbuiten) er piekfijn uitzien en lekker in hun vel zitten. Ceren legt uit waarom specialistische zaken zoals die van haar het goed doen in een winkelcentrum zoals de Leyweg. Bovendien doet ze een boekje open over de speciale rol die winkeliers spelen in het gevoel van saamhorigheid in de buurt.
© Ceren Güzel
Haagse Knaken wordt op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur uitgezonden en is te volgen via 92.0 FM en de site en app van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!