A12 in beide richtingen afgesloten tussen Kerst en oud en nieuw

© ANP
DEN HAAG - De A12 bij Zoetermeer gaat dicht tussen Kerst en oudjaarsdag. Vanuit Den Haag - in de richting van Utrecht - wordt de snelweg afgesloten tussen het Prins Clausplein en Zoetermeer-Centrum (afslag 6). De andere kant op, vanuit de kant van Utrecht en Gouda in de richting van Den Haag, is de A12 onbegaanbaar tussen Zoetermeer/N470 (afrit 7) en Zoetermeer-Centrum (afrit 6).
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers tussen dinsdag 27 december 22.00 uur en zaterdag 31 december 8.00 uur om te rijden via de A4 (Den Haag - Leiden) en N11 (Leiden - Bodegraven). Een alternatief is de A13 (Rijswijk - Rotterdam) en A20 (Rotterdam - Gouda).
De A12 is volgende week hele dagen gesloten vanwege herstelwerkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug. Onderzoek heeft aangetoond dat de brug onveilig is. In de ondersteunende constructie zijn scheuren aangetroffen waardoor er mogelijk instortingsgevaar is. De bekende overkapping moet daarom voor een groot deel van de brug af, schrijft mediapartner Omroep West.

Noodbrug

Naast het verwijderen van de overkapping, wordt de komende weken ook een noodbrug geplaatst over de A12. Daarnaast wordt de brug verstevigd. Vanwege de herstelwerkzaamheden zijn deze week meerdere rijstroken op de snelweg gesloten. Het werk uiterlijk half januari klaar zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!