Verhuis naar kleinere sociale huurwoning en krijg geld van de gemeente

Foto ter illustratie: Michal Balog (Unsplash)
Foto ter illustratie: Michal Balog (Unsplash)
DEN HAAG - Wie in een grote sociale huurwoning woont maar eigenlijk wel wat kleiner wil gaan wonen, kan daarvoor subsidie krijgen van de gemeente. Het geld is bedoeld om meer mensen te laten doorstromen.
Woon jij alleen of met z'n tweeën in een sociale huurwoning die eigenlijk wat te groot is? Dan kan je nu makkelijk verhuizen naar een kleiner huis. Jouw huis komt dan vrij voor een groot gezin.
'Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Den Haag. Het is daarom belangrijk om de schaarse sociale woningvoorraad goed te verdelen. Dat betekent dat we grote sociale huurwoningen zoveel mogelijk willen toewijzen aan grote huishoudens', zegt wethouder Martijn Balster (PvdA).

2.700 euro

Kleine huishouders (maximaal drie personen) die in een grote woningen wonen (minimaal 80 vierkante meter en minimaal vijf kamers), kunnen een subsidie van 2.700 euro aanvragen. In totaal is er 194.000 euro te verdelen.
Informatie over de 'doorstroompremie' vind je op de site van de gemeente Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!