Loopt je energierekening de spuigaten uit? Deze website helpt je verder

© PxHere
DEN HAAG - Flinke inflatie en prijzig gas: het is geen geheim dat deze winter voor de meeste mensen duurder uitvalt dan andere winters. Inwoners, verenigingen en ondernemers zien hun energierekening stijgen en kunnen daardoor in de geldproblemen komen. Om een deel van de zorgen te verlichten biedt de gemeente nu alle informatie en hulp die zij kan bieden op een centraal punt.
De campagne Samen de winter door is bedoeld voor alle inwoners van Den Haag die ondersteuning zoeken bij (het betalen van) de hoge energiekosten. Op de nieuwe website is informatie te vinden rondom zowel energiearmoede als energiebesparing. 'De gemeente wil het voor iedereen gemakkelijker maken om de hoge energiekosten op te vangen', laat ze weten.
Eenmaal op de site zijn er twee opties: hulp bij geldzaken rondom de energierekening en een wegwijzer met bespaartips, subsidies, gratis acties van de gemeente en advies op maat. De pagina is ingericht voor bewoners van huurwoningen en koopwoningen, ondernemers, scholen en sportclubs.

Goedkoper

Onder meer is er te vinden hoe je gratis energiebesparende maatregelen aanvraagt, hoe je goedkoper je huis kan verwarmen en of je recht hebt op energietoeslag. Ook heeft de gemeente een complete lijst samengesteld van warme plekken door heel de stad, waar je terecht kan wanneer je de verwarming thuis uit wil laten staan.
Ook je energiekosten drukken? Ga naar de website van Samen de winter door.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!