'Kappuh met racisme': Haagse Stadspartij start petitie tegen onveiligheid in horeca

Foto ter illustratie: Long Truong (Unsplash)
Foto ter illustratie: Long Truong (Unsplash)
DEN HAAG - De Haagse Stadspartij is een petitie begonnen tegen racisme en queerfobie in de horeca. '72 procent van de jongeren in Den Haag heeft meer dan één culturele achtergrond. Het is tijd dat de horeca daar rekening mee houdt', aldus de partij.
Eerder trok de partij ook al aan de bel hierover. Wie geregeld racisme ondervindt in de horeca is muzikant Saalloe. 'Ik heb aan de deur echt van alles gehoord. De ene keer is de minimum leeftijd 30-plus terwijl ik nog gastjes van zestien naar binnen zie gaan. De keer erna zegt de bewaker dat het zijn "intuïtie" is', vertelde Saalloe eerder in Bob Staat Op.
De Haagse Stadspartij vindt dat de gemeenteraad hier iets aan moet doen. 'Het wordt hoog tijd dat de Haagse gemeenteraad gaat handelen op het verminderen van discriminatie in de Haagse horeca- en uitgaansgelegenheden', aldus de partij.

Three strikes out

Daarom dient de HSP een motie in die pleit voor een three strikes out-regeling. Dat betekent dat na drie 'terechte meldingen' van discriminatie de ondernemersvergunning tijdelijk wordt aangepast. Experts moeten gaan helpen om te beoordelen of een melding terecht is of niet. Dat zouden volgens de partij de politie of het antiracisme platform Den Haag Meldt kunnen zijn.
'Dit klinkt hard maar blijkbaar is deze motivatie nodig. En wat is nou een betere motivatie dan voorkomen dat je hard in je eigen portemonnee geraakt wordt?'
De Haagse Stadspartij is een petitie begonnen om de motie te ondersteunen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!