Maquette laat zien hoe het nieuwe gebied tussen de drie stations moet worden

© Robert van Asten
DEN HAAG - Er gaat flink gebouwd worden in het gebied tussen de drie treinstations van Den Haag, ook het wel Central Innovation District (CID) genoemd. De komende de jaren komen er tienduizenden woningen en 640.000 vierkante meter aan kantoren bij. Als je wilt zien hoe dat er ongeveer uit komt te zien kan je dat nu bekijken in het Atrium van het Stadhuis.
In de hal van het stadhuis staat tot 19 januari een grote maquette van het gebied tussen Den Haag Centraal, Den Haag HS en station Laan van NOI. Op verschillende dagen staan er medewerkers van de gemeente om vragen te beantwoorden.
Het CID-gebied is het economische hart van Den Haag en de regio. 'Nu al levert het gebied werk voor bijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studenten. Er wonen 45.000 mensen in het gebied in 23.000 woningen. De komende jaren is de verwachting dat het Central Innovation District met 20.000 woningen zal groeien. Er wordt gerekend op ongeveer 640.000 m2 aan nieuwe kantoren en 255.000 m2 aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen.
© gemeente Den Haag

Ideeën van inwoners

'De komende jaren verandert er veel in het gebied rondom de Haagse intercitystations. Met deze maquette kunnen we Hagenaars laten zien hoe dat eruit kan komen te zien. Maar we willen ook uitnodigen tot gesprek. Mensen moeten hun vragen en ideeën over de toekomst van onze stad kunnen delen. Dat gesprek is ontzettend belangrijk en moeten we de komende jaren blijven voeren', zegt wethouder Robert van Asten (D66).
Op 3, 5, 10, 12 en 17 januari tussen 12.30 en 13.30 uur kan iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen in de stationsgebieden terecht in het Atrium. Op die momenten staan er medewerkers van de gemeente klaar rondom de maquette. Ook na de inloopmomenten wordt de maquette nog gebruikt in gesprekken met de buurt.
© gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!