Politie controleert tijdens feestdagen op rijden onder invloed: 'Spreek af wie de Bob is'

© Why Kei (Unsplash)
DEN HAAG - De politie gaat tijdens de feestdagen gericht controleren op rijden onder invloed. Onder meer daarmee hopen ze verkeersslachtoffers te voorkomen. 'Viert u kerst en/of oud en nieuw ergens anders en moet u 's avonds nog naar huis rijden? Spreek dan vooraf af wie de Bob is.'
Diners met familie, een kerstborrel met collega's of oud en nieuw met vrienden: december kan een drukke maand zijn met veel gezellige samenkomsten. Maar het is ook een periode waarin de politie extra alert moet zijn op bestuurders onder invloed. 'Door alcohol of drugs wordt de reactiesnelheid lager, is het zicht minder en is de bestuurder minder geconcentreerd', laat zij weten.
In het geval je op afstand van eigen huis feestviert, raadt de politie aan vooraf af te spreken wie de Bob is. 'Zo blijft december een feestelijke maand en kan het nieuwe jaar goed beginnen voor u en uw medeweggebruikers. De impact van een verkeersongeluk is namelijk enorm voor slachtoffers, nabestaanden en veroorzakers.'

221 boetes

Eerder deze maand voerde de politie ook al dergelijke controles uit, waarbij 221 boetes zijn uitgedeeld. Daarvan reden 96 bestuurders onder invloed van drugs of geneesmiddelen, al dan niet in combinatie met alcohol. De overige 125 mensen reden uitsluitend onder invloed van alcohol. Negen personen weigerden mee te werken aan de controle, ook zij krijgen een proces-verbaal.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!