Hoe buik je het beste uit na de feestdagen? 'Neem een lekkere wandeling'

© Jed Owen (Unsplash)
DEN HAAG - Een rollade, een stevige erwtensoep of de klassieke kaasplank: een goed gevuld menu is onderdeel van menig kerstdiner. En daarmee heeft je lijf best wat te incasseren, vertelt huisarts Rosalie. Bij Bob Staat Op vertelt ze hoe je het beste kan uitbuiken en herstellen na de feestdagen.
Met onder meer een reefilet en beef wellington op het menu was ook Rosalie's voeding tijdens de kerstdagen niet bepaald licht verteerbaar. 'Maar je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat je daarna even wat gezonder moet doen. Dus stop even met de alcohol en eet wat minder koolhydraten. Het helpt om dan wat meer groenten te eten en om de boel een beetje weg te spoelen met water.'
Ook niet zure melkproducten en tabletjes met calcium kunnen helpen tegen het maagzuur. 'Maar je kan ook lekker een stukje gaan wandelen, dan gaat dat als het goed is zelf weer weg.'

Op de blaren zitten

'Maar soms moet je ook gewoon even op de blaren zitten', lacht Rosalie. 'Dan kan je alleen maar afwachten tot het over gaat.' Al moet dat je niet laten afschrikken om dat extra hapje tiramisu te nemen, vindt ze. 'Je moet vooral lekker genieten van de leuke dagen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!