Ouderwets kerstbomen rausen én kans maken op een PlayStation5: Actie 'Verloot je Boompje' van start

Verloot je Boompje kerstbomen
Verloot je Boompje kerstbomen
DEN HAAG - Wat begon als een project om de straten te ontdoen van oude kerstbomen, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder de Haagse jeugd. Met 'Verloot je Boompje' krijgen zij voor elke ingeleverde boom een lootje, waarmee ze kans maken op verschillende prijzen. Van dinsdag 27 december tot en met 8 januari kunnen de bomen worden ingeleverd.
Vrijkaartjes voor Madurodam, een minuut gratis winkelen in de supermarkt of de hoofdprijs waar velen op zullen azen: de PlayStation5. Het zijn allemaal dingen die deelnemers met een lootje kunnen winnen. In samenwerking met lokale ondernemers wordt dit mogelijk gemaakt.
Maar ook voor wie geen geluk heeft met de loterij, is er een prijs. Voor elke zwerfboom ontvang je namelijk ook een sticker die staat voor een waarde van 50 cent. Een volle spaarkaart met tien stickers kan woorden ingeruild voor een waardebon van vijf euro.

Zwerfafval

Maar daar heeft de organisatie het niet bij gelaten. Zij hebben zich laten inspireren door het groeiende afvalprobleem en dagen deelnemers nu uit om - wanneer zij zwerfafval tegenkomen op straat - daar een foto van te maken en door te sturen naar Verloot je Boompje. Voor elke melding kan je een extra lootje verdienen. De organisatie stuurt de melding vervolgens door naar de gemeente.
Op zondag 15 januari om 20.00 uur staat het resultaat van de trekking op de website van Verloot je Boompje. Op 31 december en 1 januari zijn de inleverpunten gesloten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!