Kat met gebroken pootjes gedumpt bij kinderboerderij; eigenaar wordt gezocht

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © PxHere
DEN HAAG - Een grote schrik voor de medewerkers van Kinderboerderij Herweijerhoeve in het Zuiderpark. Op de dag voor kerst troffen ze bij de ingang een doos aan met een kat erin. Het beestje kon niet goed lopen en eenmaal bij de dierenarts blijkt hij beide achterpoten te hebben gebroken. De Dierenambulance is op zoek naar de eigenaar en naar getuigen.
'Het is een grote, bange kater', laat de Dierenambulance weten. De organisatie is benieuwd of iemand de kat herkent of in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december iets heeft gezien wat meer informatie op kan leveren.
De Dierenambulance vraagt zich af wat de persoon die de kat heeft achter gelaten bewoog om dat te doen. 'Wellicht is er iets gebeurd, heb je hem aangereden en ben je geschrokken en wist je niet wat je moest doen? En dacht je: dit is voor nu de veiligste oplossing?'
© Jos van Leeuwen
Nicky, zoals de kat genoemd is door de medewerkers van de Dierenambulance, krijgt nu alle zorg die hij nodig heeft. Komende week gaat hij naar de orthopeed voor een operatie. 'We hopen natuurlijk de eigenaar te vinden.'
Ken jij of ben jij de eigenaar? Of heb je meer informatie? Neem contact op met de Dierenambulance.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!