'Handen af van onze hulpverleners': hulpdiensten brengen pakkende video uit voor jaarwisseling

© Screenshot Veiligheidsregio Haaglanden
DEN HAAG - Ook hulpverleners moeten veilig thuis kunnen komen na de jaarwisseling: dat vinden de politie-, brandweer- en ambulancediensten uit de regio Den Haag. Met een persoonlijke video maken ze dit jaar duidelijk dat zij - net als veel anderen - geliefden hebben die van ze houden en die ze missen wanneer zij met oud en nieuw moeten werken. En dat terwijl er op die avond elk jaar weer relatief veel geweld wordt gebruikt tegen hulpverleners.
Jaarlijks zijn er tijdens de jaarwisseling duizenden hulpverleners actief. 'Duizenden mensen die door geliefden gemist worden omdat ze zich inzetten voor de veiligheid van een ander. Desondanks zijn er elke jaarwisseling meerdere incidenten waarbij geweld wordt gebruikt tegen hulpverleners.' Met de video verwijzen de hulpdiensten naar de bekende slagzin handen af van onze hulpverleners.
In het filmpje zie je drie medewerkers van de politie, brandweer en ambulance. Ze luisteren naar een voicemailbericht van een geliefde, die ingesproken zou kunnen zijn tijdens hun dienst op oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht.

Zorgen

'De achterliggende boodschap: achter elk uniform schuilt een mens', vertellen de hulpdiensten. 'Mensen die thuis mogelijk een partner, kinderen of ouders hebben zitten die zich zorgen maken over het welzijn van hun geliefde. Waarvan gehoopt wordt dat ze na hun dienst veilig thuiskomen.'
Door de drukte is rond de jaarwisseling een dergelijk voicemailbericht vaak het enige indirecte contact dat plaatsvindt met vrienden of familie. 'Deze mensen verdienen, net als de rest van Nederland, een gelukkig en veilig nieuw jaar. Laat onze mensen veilig hun werk doen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!