Eindejaarsgroet burgemeester Van Zanen: 'Juist nu hebben we behoefte aan licht'

Burgemeester Jan van Zanen
Burgemeester Jan van Zanen © Den Haag FM
DEN HAAG - Met nog een paar dagen over in dit jaar, is het voor veel mensen een periode waarin wordt teruggekeken en vooruitgeblikt. Ook burgemeester Jan van Zanen kijkt terug op een bewogen jaar met pieken en dalen. Met deze boodschap aan alle Hagenaren en Hagenezen neemt hij afscheid van 2022.
'Het einde van het jaar nadert. Juist nu hebben we behoefte aan licht, vrolijkheid en samenzijn. Ondertussen beleven we in meerdere opzichten een donkere tijd. Dat geeft een dubbel gevoel, maar is geen reden om het jaar niet feestelijk af te sluiten. Gelukkig is er dit winterseizoen veel te doen in Den Haag.
Theaters en zalen bieden musical, theater, muziek en nog veel meer. De haven van Scheveningen is met lichtjes versierd, er hangen verlichte vliegers en er staan ijssculpturen. Mooi dat dit jaar de vreugdevuren door kunnen gaan. En natuurlijk is er de Nieuwjaarsduik, ons evenement van nationale allure.
In alle stadsdelen is wel wat te beleven rond de jaarwisseling. Voor elk wat wils en iedere portemonnee. Ondernemers zorgen met feestverlichting voor sfeer in de winkelstraten. Dat is fijn voor bewoners, bezoekers, ondernemers en dus goed voor de stad.
We doen ondertussen niet alsof er niks aan de hand is. Er is een oorlog gaande, we hebben een energiecrisis en veel mensen knopen de eindjes amper aan elkaar. De gemeente Den Haag helpt zoveel mogelijk. Op 17 Servicepunten XL in de wijken kunnen bewoners binnenlopen voor advies, informatie en hulp. Online wijzen we de weg in geldzaken en het aanvragen van toeslagen.
Minstens zo belangrijk: Hagenaars en Hagenezen helpen elkaar. Door samen te koken en te eten. Door warmte en gezelligheid te delen. Door elkaar een rustige en veilige jaarwisseling te gunnen. Zo gaan we het nieuwe jaar in, op weg naar de lente.
De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar,
Jan van Zanen,
Burgemeester van Den Haag'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!