Vreugdevuur vrijdag al aangestoken vanwege slecht weer: 'Domper, maar veiligheid staat voorop'

© Omroep West
DEN HAAG - Het vreugdevuur op Scheveningen wordt een dag eerder aangestoken. Vanwege de slechte weersverwachting zijn de festiviteiten vrijdag om 23.00 uur, in plaats van Oudjaarsnacht.
Dat is in overleg met de gemeente, politie en Openbaar Ministerie besloten, meldt de organisatie van Vreugdevuur Scheveningen op hun Facebookpagina. De gemeente laat weten dat het door de weers- en windverwachting niet veilig is om de vuren in de nacht van de jaarwisseling te ontsteken. 'Het KNMI voorspelt windkracht 6-7 Bft voor de Haagse kust in de oud en nieuwnacht. Dat geeft een te groot risico voor omwonenden, toeschouwers en bebouwing.'
Burgemeester Jan van Zanen reageert: 'Het is een domper dat het niet in de oud en nieuwnacht kan. Maar we hebben met elkaar afgesproken dat het vuur alleen wordt aangestoken als het veilig kan. De veiligheid staat voorop. Na drie jaar zonder vreugdevuren, willen we alle bouwers en belangstellenden toch graag de kans geven om op een veilige manier het vuur te ontsteken.'
Ook de vreugdevuren in Laak en Escamp gaan niet door. De organisatoren zouden pas starten met de opbouw op 31 december. Er wordt dus niet gestart met deze opbouw. 'Ook voor de bouwers van Escamp en Laak is dit erg jammer. Iedereen heeft hard gewerkt om aan alle eisen van vergunningen te voldoen', aldus Van Zanen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!