Vuurwerkshow bij Hofvijver gaat niet door om harde wind

© ANP
DEN HAAG - Wie tijdens de jaarwisseling naar de vuurwerkshow op de Haagse Hofvijver wilde kijken, moet iets anders verzinnen. Er gaat een dikke streep door het evenement, omdat het te hard waait tijdens de jaarwisseling. Dat laat de gemeente Den Haag vrijdag weten in een persbericht.
In de Hofvijver in de Haagse binnenstad zou een ponton liggen, waar vuurwerk wordt afgestoken terwijl dj's muziek uit dit jaar draaien. Er was ruimte voor zo'n 10.000 toeschouwers ingetekend, liet organisator DB Evenementen eerder weten.
Het bedrijf organiseerde ook de vuurwerkshow bij de Hofvijver tijdens de jaarwisseling van 2018 naar 2019. Dat was het Nationale Aftelmoment, dat werd uitgezonden op NPO1. De afgelopen twee jaar was er vanwege coronabeperkingen geen vuurwerkshow bij de Hofvijver.

Vreugdevuren Scheveningen

Ook de vreugdevuren gaan dit jaar niet door met oud en nieuw. De organisatoren van de vuren van Scheveningen en Duindorp hebben in overleg met de gemeente en de politie besloten hun vuren vrijdagavond al af te steken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!