Jaarwisseling | Kleine brandjes, agent bekogeld met fiets, mensen wachten tevergeefs op vuurwerkshow

© Regio 15
DEN HAAG - Tijdens de jaarwisseling was de brandweer vooral druk met kleine brandjes. De ME moest een paar keer ingrijpen en op Scheveningen werd een agent bekogeld met een fiets.
2.30 uur: dit blog is gesloten. Lees hieronder het verloop van de jaarwisseling terug.

Agent bekogeld met fiets

Op de kruising van de Koppelstokstraat en de Dr. Lelykade in Den Haag is tijdens de jaarwisseling een agent bekogeld met een politiefiets. Die werd gegooid door een man die in de straat aanwezig was, terwijl daar kleine vreugdevuurtjes brandden, schrijft mediapartner Omroep West.
Een politiewoordvoerder laat weten dat de agent naar het ziekenhuis moet en dat er iemand is aangehouden, maar het is nog onduidelijk of het om de fietsengooier gaat.

ME grijpt in op Scheveningen

De Mobiele Eenheid heeft ingegrepen bij de Dr. Lelykade en Koppelstokstraat op Scheveningen. Het werd daar onrustig na een feestje en grote buitenbrand, aldus Regio15. Omdat er door de harde wind veel vliegvuur ontstond besloot de brandweer te gaan blussen. Niet alle omstanders waren daar mee eens en 'werden vervelend richting de hulpverleners', schrijft Regio15. Daarna heeft de ME de straat schoongeveegd.
Een iemand zou zijn aangehouden vanwege het gooien van een glazen flesje naar een persfotograaf.

Brand en ruit kapot in winkel Moerwijk

Op het Heeswijkplein in Moerwijk heeft brand gewond in een supermarkt. Een ruit was kapot gegooid. De brandweer kon het vuur snel blussen, er hing nog wel enige tijd rook in de winkel.
© Regio15

Brandweer druk met blussen brandjes

De brandweer is op meerdere plekken druk met het blussen van brandjes. In de Betje Wolffstraat in Moerwijk werd afval in brand gestoken. In de Thijssestraat in Laakhaven was veel politie aanwezig vanwege kleine brandjes.
In de Damasstraat in het Laakkwartier heeft de brandweer enkele vreugdevuren geblust. Volgens nieuwssite Regio15 was er veel politie aanwezig om de brandweer te begeleiden. Om de hoek zou het traditionele vreugdevuur van Laak worden aangestoken, maar dat ging dit jaar toch niet door.

Burgemeester bezoekt HMC Westeinde

Mensen wachten voor niks op vuurwerk Hofvijver

Honderden mensen waren naar de Hofvijver gegaan voor de vuurwerkshow, maar zij kwamen van een koude kermis thuis. Eerder deze week werd de show afgelast vanwege de harde wind.

Gelukkig nieuwjaar!

213 kilo vuurwerk

De politie van bureau Beresteinlaan heeft deze week 213 kilo vuurwerk ontdekt bij iemand thuis. De man wordt verdacht van het opblazen van een bellentableau [de wand waar alle deurbellen op staan in een appartementencomplex red.] in de wijk, eerder deze week. Daarbij was illegaal vuurwerk gebruikt.
Tijdens een huiszoeking werd maar liefst 213 kilo vuurwerk gevonden. De politie heeft alles in beslag genomen.
© Politie Beresteinlaan

Auto uitgebrand in Bouwlust en Vrederust

Aan de Schoolzijde in Bouwlust en Vrederust is een auto volledig uitgebrand. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.
© Regio15
Op de Maanweg brandde zaterdag aan het eind van de middag ook een auto uit. De brandweer heeft het vuur geblust.
Even na middennacht stond er een auto in de Toon Dupuisstraat in Houtwijk in brand. Ook in de Celsiusstraat in het Valkenboskwartier brandde een auto uit.

Jongen krijgt vuurwerk in zijn gezicht

Een jongen is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij vuurwerk in zijn gezicht kreeg. Volgens nieuwssite Regio15 ontplofte een 'voetzoeker' in zijn gezicht. De jongen raakte gewond aan zijn oog. Of hij het vuurwerk zelf afstak is niet bekend.
Twee agenten verleenden eerste hulp bij snackbar 'De Gaarde' aan de Vrederustlaan. De jongen is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
© Regio15

Hardlopers Nieuwjaarsduik komen aan op Scheveningen

Op Scheveningen zijn de hardlopers aangekomen om de Nieuwjaarsduik af te trappen. Vanaf Duitsland werd er 226 kilometer rennend afgelegd. Geheel in Olympische stijl werd de Nieuwjaarsduikfakkel, met een vlam in de vorm van een oranje Unox-muts overgegeven van loper en loper en kwam zaterdag avond aan bij het strand.

Vuurwerkshow gaat niet door

De vuurwerkshow op de Hofvijver gaat dit jaar niet door vanwege de harde wind. Vanwege het weer zijn vrijdagavond al de vreugdevuren aangestoken.

Jaarauvâhzich 2022

Voor sommige mensen was het een extra bijzonder jaar. Zo veranderde het leven van kersverse volkszanger Chicco compleet. Hij had nog nooit een noot gezongen en heeft nu elk weekend meerdere optredens.
Ook voor Leo van Leo's Koffiehuis was het een indrukwekkend jaar, hij kondigde aan te stoppen met zijn koffiehuis, maar gaat nu toch door.
Bekijk en lees alle verhalen van ons Jaarauvâzich terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!