IN BEELD: Duizenden mensen starten 2023 met nieuwjaarsduik

© Richard Mulder
DEN HAAG - Na een feestelijke nacht met vuurwerk, champagne en oliebollen zit de jaarwisseling erop. Maar in Den Haag is het feest niet compleet zonder een frisse nieuwjaarsduik op het Scheveningse strand. Op de warmste nieuwjaarsdag ooit gemeten renden duizenden mensen traditiegetrouw de Noordzee in. Omroep West en fotograaf Richard Mulder waren erbij.
Op deze nieuwjaarsdag ligt de luchttemperatuur rond de 14 graden en de watertemperatuur rond de 8 graden. Dat maakt dat de zee waarschijnlijk een stuk kouder aanvoelt tijdens de nieuwjaarsduik, legt weervrouw Margot Ribberink uit aan Omroep West. 'In de winter voelt het normaal alsof je in warm water duikt, maar nu is dat andersom.' Ondanks de hogere temperatuur kan het dus tegenvallen: 'Op de thermometer lijkt het wat, maar de gevoelstemperatuur op het strand met je natte pak aan, dat lijkt me niet fijn.'
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Omroep West
© Richard Mulder

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!