Vuurwerkletsel en alcoholvergiftigingen: ziekenhuizen op nieuwjaarsnacht net zo druk als voor corona

© Marcelo Leal (Unsplash)
DEN HAAG - Op de Spoedeisende Hulp van het HMC zijn op nieuwjaarsnacht veertien mensen geholpen die gewond zijn geraakt door vuurwerk. Volgens het ziekenhuis was de drukte vergelijkbaar met die vóór de coronaperiode. Burgemeester Jan van Zanen bracht in de nacht een bezoek aan het HMC om zijn dank uit te spreken aan de zorgmedewerkers.
Er zijn vooral patiënten binnengekomen met letsel aan handen, ogen en oren, vertelt zorgmanager Frans de Voeght van de Spoedeisende Hulp. 'Er is één persoon met ernstig letsel binnengebracht. Hij is door vuurwerk een vinger kwijtgeraakt en moest vannacht worden geopereerd.'
Op de Spoedeisende Hulp van het Westeinde zijn vanaf 12.00 uur 's nachts meer dan 60 patiënten behandeld. Naast de veertien mensen met letsel door vuurwerk, waren er twintig patiënten die er terecht waren gekomen door geweld of alcoholgebruik. 'We hebben ook dit jaar veel extra collega's ingeroosterd zodat we de drukte goed konden opvangen en veel mensen konden helpen', aldus De Voeght.

Teamprestatie

'Alle collega’s in HMC hebben weer ongelooflijk hard gewerkt om de beste zorg te leveren', vertelt Martijn Wiesenekker, lid raad van bestuur. 'Het is een teamprestatie. De beveiliging en de receptie gaf aan dat de nacht in een drukke maar goede sfeer is verlopen. Dat is ook zeker een compliment waard.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!