Klaar met de kerstboom? Hier kan je jouw boom deze weken inleveren

© David J Boozer (Unsplash)
DEN HAAG - Staat de kerstboom bij jou nog in huis en wil je er op een makkelijke manier vanaf? Van 2 tot en met 13 januari worden de bomen door de gemeente een keer per week opgehaald in diverse delen van de stad. Je kunt de boom ook inleveren bij een van de locaties van 'Verloot je boompje'. Of je kiest ervoor om hem zelf (later) weg te brengen naar het afvalbrengstation.
In de eerste twee weken van het jaar worden de bomen door de gemeente opgehaald. Wil je de boom meegegevn met de ophaaldienst? Zorg er dan voor dat hij voor kwart voor acht op de stoep staat. In Molenwijk worden de bomen al op 2 januari opgehaald, mocht je dat toch te snel vinden dan is er op 9 januari een tweede kans. Op de huisvuilkalender kun je zien wanneer dat in jouw omgeving gebeurt.
Tot en met 8 januari kunnen kinderen tot 12 jaar oud in bijna alle stadsdelen (behalve in Laak) nog bomen inleveren bij een van de 45 locaties van 'Verloot je boompje'. Voor elke boom die je daar inlevert krijg je een lootje en een sticker. Een volle spaarkaart is vijf euro waard. Op 15 januari wordt bekend of er een prijs hoort bij een van de lootjes.

Naar de Plutostraat of De Werf

Mocht je de boom toch nog even in huis willen houden of gewoon helemaal zelf bepalen wanneer ie echt weg gaat, dan kun je hem zelf wegbrengen bij het afvalbrengstation aan de Plutostraat of De Werf.
Bij Buurtboerderij De Nijkamphoeve in Escam is het ook mogelijk om de kerstboom met kluit een plekje te geven zodat hij volgend jaar weer gebruikt kan worden. Voor 15 euro kan hij daar, zo lang er ruimte is, staan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!