Samenscholingsverbod in Bouwlust en Vrederust: 'Ernstig gevaar voor nieuwe gewelddadigheden'

© Regio15
DEN HAAG - Op en rondom de Beresteinlaan in Bouwlust en Vrederust is tot en met 6 januari een samenscholingsverbod van kracht. Daarmee is het verboden om met een groep mensen samen te zijn als de groep uit meer dan twee personen bestaat. Aanleiding voor het verbod is een steekpartij, eind, december waarbij in een buurtwinkel een minderjarige jongen ernstig gewond raakte.
De jongen werd op 27 december het 15-jarige slachtoffer van een steekincident in een buurtwinkel aan de Beresteinlaan. Kort erna konden vier verdachten worden aangehouden: een 32-jarige vrouw en drie minderjarige jongeren. Uit informatie van de politie blijkt dat er 'een ernstig gevaar bestaat voor nieuwe gewelddadigheden zodra in het gebied groepen jongeren bijeenkomen', meldt de gemeente.
Burgemeester Jan van Zanen heeft een noodbevel afgegeven waardoor nu tot en met vrijdag 6 januari een samenscholingsverbod geldt voor het gebied dat gevormd wordt door de straten Meppelweg, Bouwlustlaan, Hengelolaan en Randveen (de buurten Venen en Oorden). Groepen die uit meer dan twee personen bestaan kunnen door de politie uit het gebied verwijderd worden.
De gemeente noemt het noodbevel 'een ingrijpend instrument' om in te zetten en zegt dat het alleen wordt afgegeven in uitzonderlijke omstandigheden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!