Extinction Rebellion blijft openbare orde verstoren, A12 wordt eind januari weer geblokkeerd

A12 afgesloten vanwege demonstratie Extinction Rebellion, politie verricht aanhoudingen
A12 afgesloten vanwege demonstratie Extinction Rebellion, politie verricht aanhoudingen © Regio15
DEN HAAG - In Nederland zal Extinction Rebellion acties blijven voeren die de openbare orde verstoren. Aan het einde van de maand staat er weer een actie in Den Haag gepland: op 28 januari willen ze opnieuw de A12 gaan blokkeren. In Groot-Brittannië zijn dat soort acties voorlopig van de baan.
'In 2023 telt maar één ding: ACTIE!, schrijven de Nederlandse rebellen op Twitter. 'Burgerlijke ongehoorzaamheid werkt.' Extinction Rebellion in Groot-Brittannië maakte bekend tijdelijk te stoppen met acties die de openbare orde vestoren. In plaats daarvan werd een actie bij het parlement aangekondigd. Die staat gepland voor 21 april.
Het is niet voor het eerst dat de A12 het toneel is voor een actie van Extinction Rebellion, in november werden er nog 150 mensen aangehouden nadat de Utrechtsebaan werd geblokkeerd. Eind januari wil men de weg ter hoogte van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaan blokkeren. Op die plek wil ze de regering oproepen om te stoppen met subsidies aan de fossiele sector.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!