Politie vindt messen en noodhamers bij jongeren in McDonald's, vier personen aangehouden

© Politie Den Haag Binnenstad (Instagram)
DEN HAAG - In het centrum van de stad heeft de politie vrijdag een aantal messen en noodhamers in beslag genomen. Deze werden gevonden bij het controleren en fouilleren van een groep jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar oud bij een vestiging van McDonald's. Vier personen zijn aangehouden en moeten zich later melden voor verhoor.
De actie om mensen te controleren en fouilleren werd gehouden na een melding van overlast bij de vestiging op het Spui/ Grote Marktstraat. Bij een van de jongeren werd een mes gezien, schrijven agenten op Instagram. 'Aangezien dit een overlast locatie is en het feit dat er een mes gezien was hebben zij de jongeren onderworpen aan een fouillering.' Uiteindelijk vond men een aantal messen en noodhamers (ramentikkers). Deze zijn in beslag genomen. 'Het is niet stoer om wapens te dragen en er zijn altijd alleen maar verliezers', besluiten agenten het bericht op sociale media.
Bij de actie zijn vier personen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer naar huis gestuurd, maar ze worden later gevraagd naar het bureau te komen voor een verhoor. De politie laat weten dit soort controles vaker te willen uitvoeren als er een melding wordt gedaan of als er een andere aanleiding voor is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!